Nyheiter

GJENBRUKS KVELD

02193C44-93A3-445F-9C29-565FED807235

Frihåndsstriper

Frihåndsstriper, eller balayage er kanskje den mest populære stripeformen nå til dags. Naturlige striper som man ikke får ettervekst av,  det finnes vell ikke noe bedre enn det?

Balayage er en fransk teknikk som kom på 70- tallet, denne teknikken går ut på og male striper på håret istedefor og bruke hette eller folie, noe som gjør at man kan legge stripene der man ser at det passer.
Man få liv i håret, og teknikken er like fint på ett livløst vinter hår som ett porøst sommerhår.

IMG_3615

IMG_3918

IMG_4360

– Mia Ødegaard

John Masters Organics

erm

John Masters er en helt økologisk hud og hårpleie serie. Produktene er seritifisert av ecocert, og alle gårdene hvor ingrediensene kommer fra er sertifisert økologiske. Ingen av produktene er testet på dyr, det er heller ikke ingrediensene. Dette gjør John masters produktene til en eksklusiv, ærlig og trygg serie.

Kunstige tilsetningsstoffer har en viss legitimitet, men hører ikke hjemme i eller på kroppen. Hvorfor bruke tøffe kjemikalier i såper, shampooer, fugtighetskremer og stylingprodukter, når resultatet blir like bra, eller bedre med økologiske ingredienser? Disse stoffene er en billige erstatninger for øko – ingredrienser, og gjør produktet dårligere, billigere og farligere. John masters sier : ” We only got one body, and we only get one planet. Why not treat them both with the utmost care?”  Dette ordtaket er ett flott eksempel på hvor viktig det er at vi tar vare på oss selv og miljøet.

john-masters2

Med ett bredt utvalg av produkter, vil jeg si at du kan finne en shampoo for så og si alle typer hodebunn og hår i John masters. Du finner duftfrie produkter til både hår og hud, proteinrike kurer, samt flotte oljer og serum. Produktene dufter ikke bare deilig men dem tilfører masse god næring til hår og hud.

John Masters fører og en hudpleie serie som er fin og bruke hvis man er litt sensetiv i huden, men og til vanlig hud. Den vil jeg anbefale alle og sjekke ut.
Alt i alt er John Masters en flott serie for alle, og den er virkelig verdt og teste. Vi fører merket på Balanzera, så gjerne kom innom for veiledning, og en hyggelig samtale!

– Mia Madelen Ødegaard

 

 

 

ZAO- Bambusens skjønnhet på utsiden og fordeler på innsiden

Zao er ett økologisk sertifisert sminkemerke, av ecocert. Og det er helt fritt for syntestiske og kjemiske stoffer. Det er heller ikke testet på dyr, verken ingrediensene eller det ferdige produktet, og er blandt annet sertifisert av Cruelty Free og Leaping Bunny.
Nesten hele kolleksjonen er vegansk og fri for gluten, noe som gjør at sminken er vennlig mot allergikere og sensitiv hud.

zao

Ikke bare ser Zao sminken fantastisk ut på utsiden, men den har masse næring på innsiden og.
Produktene inneholder blandt annet mikronisert bambusstilkpulver, økologisk hydrosol fra bambusblader, økologisk jordstengelolje fra bambus, og nesten alle Zao produktene inneholder mikropartikler av rent sølv, som er ett naturlig konserveringsmiddel.
Disse mikropartiklene av rent sølv er antiseptiske, og antibakterielle, speseielt på hud og slimhinner, dermed bevarer de produktene og beskytter huden. Mikrosølv passer til den mest sensitive hud og atopisk hud.

Grunnleggeren av Zao har valgt å bruke bambus som pakning på produktene på grunn av den eksepsjonelle veksthastigheten til bambus trærne. Alle trær lager karbon, men veksthastigheten til bambus gjør den til en karbonfangende mester gjennom sin livssyklus, og er derfor en miljøvinner!

Nesten alle produktene fra Zao er refillbare, noe som sparer både økonomien og miljøet. Så ved første kjøp velger du ett bambusprodukt med sminke inni, og neste gang kjøper du refill. Dette gir mulighet for og bytte farger når man selv ønsker.

Vi i Balanzera er kjempestolte av å kunne selge disse flotte produktene i vår salong. Det er helt fantastisk og ha produkter i salongen som man kan gå 100% god for, som vi vet er bra for oss, deg og miljøet!

kom gjerne innom oss for mer informasjon, veiledning og en hyggelig samtale!

IMG_4332

IMG_4333

– Mia Madelen Ødegaard

Lysne håret etter farging hjå oss.

images-4

 

Fargane vi nyttar i salongen har ein anna kjemisk samansetjing enn konvensjonelle hårfargar. Det er ikkje ein oksidasjonsfarge og den nyttar ikkje hydrogenperoksid. Dette fører til at fargane trekker inn i håret på ein anna måte. Hårfarga er minuslada, mens håret er plusslada. Farga trekk heilt innerst i skjelllaget og sit ekstremt godt. På godt og vondt, vil nokon sei.

Vi har oppleve kundar som har vore missnøgde då dei har lysna håret etter farging hjå oss. Problemet er størst om dei har gått til ein anna frisørsalong, som nyttar konvesjonelle hårfargar og lysningar. Både kundar og frisørar har ikkje forstått kva som har gått gale då dei lyse stripene vart både varmare og mindre lyse enn forventa.

Å lysne håret etter å ha farga det mørkt kan vere ein urfordring uansett kva for farge du har bruka, men endå litt større når håret er farga med Elumen.

Her i salongen går det som regel fint, då vi har ei behandling som heiter Return. Denne høyrer til Elumen-farga. Den trekk ut att den farga vi har lagt, utan at vi treng å bruke bleiking. Håret vil då ikkje bli slite og vi kan få håret tilbake til den opprinnelege farga. Skal det bli endå lysare enn utgangspunktet må vi legge ein lysning. Då har vi erfart at det er best å legge striper med ein svært mild lysning, utan varme. Å gå sakte men sikkert lysare.

Det er svært forskjellig frå hår til hår korleis farga sit og kor enkelt det er å få det lyst. Nokon hår slepp farga lett og kan bli lys og fin med det same, andre hår holder ekstremt godt på farga og blir meir orange ved lysning.

Vi i Balanzera vil få beklaga til dei kundane som ikkje har følt at vi har gjeve dei tilfredstillande informasjon. Dette tar vi på alvor og skal bli endå flinkare med frå nå av.

images-5

SÅ KVIFOR VEL VI Å BRUKE ELUMEN?

Konvesjonelle hårfargar inneheld stoff som har vist seg å vere allergiframkallande, hormonforstyrrande, kreftframkallande og ikkje minst svært uheldig for dyr og miljø.

Vi er fleire i salongen som har måtta slutte i yrket som frisør, då vi har utvikla allergi i luftvegane eller eksem på huda. Vi har ekstremt mange gravide og ammande som kjem til oss for å unngå hormonforstyrrande hårfarge og/ eller for å sleppe å ånde det inn om dei skal ha seg ein klipp. Mange har fått alvorlege allergiske reaksjonar ved å ha farga håret sitt med konvensjonelle hårfargar. Blandt fleire er det spesielt to stoff som er ekstremt allergiframkallande, som finnast i dei fleste oksidasjonfargar;  P-phenylenediamine (PPD) og  toluene-2,5-diamine (PTD). Elumen har ingen av desse stoffa i seg. Så dei som vanlegvis ikkje tåler vanleg hårfarge kan likevel farga håret sitt hos oss.

I tillegg til alle helse-fordelane vi har ved å bruke Elumen, så er dei svært gode å arbeide med. Vi kan mikse og blande oss til nøyaktig den farga vi ønskjer. Dette skapar stor kreativitet og moglegheit til å velge ein heilt unik farge til kvar enkelt kunde.

Fargeresultatet ved ein heilfarging er svært naturleg, då alt spelet som er i eit naturleg hår, skin i gjennom. Det vil aldri sjå ut som eit lokk av farge. Og farga slit ikkje på håret. Tvert i mot gjer den sure ph-verdien i farga at skjellaget i håret blir lukka og gjer det både sterkare og blankare enn før farging.

Vi vil altså påstå at det er langt fleire fordelar ved å farga håret hos oss. Men, vi skal jobbe endå meir med å forklare dykk kundar om korleis farga vår er i forhold til tradisjonell hårfarging og at det kan vere ein utfordring å gå frå mørk til lys, iallefall om du går til ein anna frisørsalong.  :)

 

-Trude Lundevall, eigar / dagleg leiar Balanzera.

 

 

 

 

 

Hausttilbod

Hausttilbod

Zenz Therapy

12083860_10153118583065544_355080166_n

ZenzTherapy serien er lett å bli glad i. Med sine lette og ikke tyngende shampoo og balsam, og med sine velduftende oljer.

ZenzTherapy ble til i 2005, og er resultatet av samarbeid mellom aromaterapeut duftdesigner Julia Kim, og eieren av den økologiske frisørkjeden Zenz, Anne-Sophie Villumsen.

Filosofien til Zenz Therapy er å skape vellvære og skjønnhet med skånsom omtanke for mennesker og natur, ved bruk av råvarer av høyeste kvalitet.
Tenkte vi skulle ta for oss litt om shampoo, conditioner og oljene fra ZenzTherapy i denne omgang.

Alle sjampoer og balsamer er laget med omtanke for hud, hår og hodebunn.  De har ulike effekter, men kan fint brukes om hverandre. Det er 6 forkjellige varianter: Patchouli, Chamomile, Sweetmint, Mandarin, Lavender og Jojoba.
Alle er veldig lette i konsistensen, tynger ikke og er lette å fordele i håret. Her er det mye å velge mellom og jeg tror man alltid kan finne en sjampo eller balsam fra dette merket som passer deg og din hårtype.

 

12083705_10153118582960544_1821522061_n

 

 

Patchouli Sjampo og Balsam

 – Til farget hår og splittede tupper
Patchouli er dypt avstressende, og den har en litt maskulin duft.
Den er veldig fin på slitt og kjemisk behandlet hår, og avstresser hodebunnen. Samtidig er den veldig effektiv mot hårtap da den stimulerer hårsekkene. Den er fantastisk hvis man er utsatt for flass og andre hodebunns plager og er ellers veldig fin på krøller, da den gir mye fukt.

 

 

Chamomile Sjampo og Balsam

– Til en sensetiv hodebunn 
Chamomile lindrer irritert og kløende hodebunn, psoriasis og andre eksemer, og gir veldig fin glans til lyst og grått hår.

Lavender Sjampo og Balsam
 – til normalt og tørt hår
Gir fukt og balanserer hodebunnen. Den renser skånsomt og er godt egnet til fargebehandlet hår.

Sweetmint Sjampo og Balsam
 – Til fet og tungt hår
Oppkvikkende og forfriskende. Den renser og stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen, og gir volum. Den er velegnet til de som bruker mye styling, eller tenåringer som har fet hodebunn.

Mandarin Sjampo og Balsam
 – Volum til tørt hår
Gir en naturlig følelse av volum, men passer også veldig fint på krøller. Den gir mye fukt til hår og hodebunn.

Jojoba Sjampo og Balsam
– Duftfri
Er veldig skånsom, uten lukt og parfyme. Passer veldig godt til allergikere, gravide og barn. Den har ett høyt innhold av vitamin E, som er en naturlig antioxidant. Og er tilsatt ekstra jojobaolje for ekstra fuktighet og pleie.

 

12084164_10153118583125544_353286807_n

 

ZenzTherapy Organic Treatment Olje
Disse aromaterapeutiske  oljene fra ZenzTherapy kan brukes på mange områder. Her i salongen brukes de blandt annet til oljehårkur, vanlig kremkur, fotbad, og i hår som er tørt og trenger litt ekstra fuktighet. Oljene kan også brukes på huden som en fuktighetsgiver, eller som barberolje.
Alle oljene har sine egne funksjoner på hud, hår og det mentale. Ofte så er det den oljen du syntes dufter best som er det du trenger.

I salongen utfører vi oljehårspa. Da får man lukte på alle oljene uten å vite hvilken du lukter på. Så velger du etter den som du syntes duftet best. Deretter utfører vi en massasje, enten i vasken eller ved stolen, -alt etter hva du som kunde ønsker og føler er mest behagelig. Etter en hærlig avslappende massasje, føres du videre til dampmaskinen vår. Denne gir både fuktighet og varme på en gang, for at håret skal åpne seg maksimalt og trekke godt til seg all pleien oljene gir. Her vil du også få servert økologisk frukt og snacks og en deilig kopp kaffe eller te. Du får også tilbud om fotbad mens kuren virker. Da benytter vi den samme oljen som vi har brukt i håret, for at du skal få effekt fra topp til tå.

OrangeLavender Olje
Duft: Blomster og frisk sitrus
Hår: Balanserer hodebunn, gir fukt og er god på ødelagte spisser. Passer til alle hårtyper
Hud: Gir fukt, virker oppstrammende og passer til alle hudtyper.
Mentalt: Balanserende, oppløftende og harmoniserende. Løfter humøret.

Chamomile Olje
Duft: Søte blomster og urter
Hår: Fantastisk til blondt, bleket og grått hår. Lindrer psoriasis, irritert hodebunn og kløe.
Hud: Beskytter og gjenoppbygger irritert og sensetiv hud.
Mentalt: Beskytter og lindrer ved sorg, stress og sensetivitet.

LemonSweetmint Olje
Duft: Søt mynte og skarp sitrus
Hår: Velegnet til fett hår og hodebunn, gir volum.
Hud: Rensende og avfettende, velegnet til uren hud. God til barbering, da den har en antibakteriell og forfriskende effekt.
Mentalt: Kjølende, hjelper til og bevare fokus og konsentrasjon

PatchouliCedarwood Olje
Duft: Dyp duft av urter og tre.
Hår: Styrker hodebunn, splittede tupper og porøst hår. Minsker flass og hårtap forårsaket av stress.
Hud: Avstresser og strammer opp huden.
Mentalt: Dypt avstressende, styrkende og sensuell.

Skrevet av: Mia Madelen Ødegård, Balanzera AS.

Yarok lanseringsfest!

Her er ein liten videosnutt frå lanseringsfesten av Yarok, som vi hadde tidlegare i år, i samarbeid med Pur Oslo. <3

[synq_video_player video_id=”912d43464df5425d899091cfe099c4c4″]

Denne serien har vi virkeleg tatt under vengene i Balanzera. Filosofien byggjer opp under dei same verdiane vi har hos oss. Den er 100% naturleg, økologisk (dei arbeider med å få absolutt alle ingrediensar sertifisera økologisk). I tillegg er all konservering tillatt i matproduksjon. Den er fri for parabener, sulfater og alkohol… Og den er vegansk.

 

Økologisk solkrem

 

 

IMG_0039

 

Alphanova Sun – ny generasjon økologisk solpleie!

Vil du har et tryggere og renere produkt til å beskytte deg mot UVA og UVB stråler, kan vi absolutt anbefale denne solkremserien fra  Alphanova Sun. Denne er uten hormonforstyrrende og allergifremkallende ingredienser og er et fint alternativ for deg som er allergisk for kjemisk filter i solkrem eller for deg som vil forebygge allergi. Solkremer med kjemisk filter er aller letteste å smøre ut, men enkelte kan få allergiske reaksjoner av kjemisk filter.

Solkremer med fysisk filter(partikkelfilter) kjennetegnes ved at kremen blir liggende som et hvitt lag utenpå huden. Dette filteret reflekterer solstrålene bort fra huden. Ettersom fysisk solfilter legger seg som en beskyttende hinne på huden kan denne hinnen ødelegges og solbeskyttelsen svekkes ved for eksempel lek eller tørking med håndkle. Så husk å smør et ektra lag etter mye aktivitet eller tørking med håndkle.

Disse solkremene kan du få kjøpt hos oss på Balanzera. 

 

Alphanova Sun sine egenskaper

  • Økologisk sertifisert solkrem med høy beskyttelse til ansikt og kropp. Solkremen har naturlig mineralfilter (fysisk filter) og beskytter både mot UVA og UVB stråler. Beskytter med det samme etter påføring. Lett konsistens, lett å smøre ut, etterlater ikke huden fet. Solkremen er vannfast.Eksklusiv 100% naturlig formel med økologisk jojobaolje, aloe vera, sheasmør og tamanuolje. Med mild behagelig duft av monoi.Alphanova Sun solkremer har ingen negativ effekt på sjøliv eller korallrev. De er 100% nedbrytbare og helt uten kjemiske tilsetningsstoffer. Trygg for naturen, dyrene og deg!Uten parabener, kjemisk filter, nanopartikler, mineraloljer, syntetisk parfyme og dyretesting. Opprettholder EUs standard for merking og tilstrekkelig UV-beskyttelse!

    Bruksanvisning: Påfør rikelig og jevnt på kropp og ansikt, unngå øyeområdet.

    Sertifisering og tester: Økologisk sertifisert av Ecocert. Ikke testet på dyr!

    Ingredienser: ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*, DICAPRYLYL CARBONATE, TITANIUM DIOXIDE, CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE, SORBITAN ISOSTEARATE, ALCOHOL*, SIMMONDSIA CHINENSIS OIL*, AQUA, ISOSTEARYL ALCOHOL, POLYGLYCERYL-2 SESQUIISOSTEARATE, SQUALANE, BENTONITE, BUTYROSPERMUM PARKII*, CALOPHYLLUM INOPHYLLUM SEED OIL*, POLYHYDROXYSTEARIC ACID, PARFUM, SODIUM CHLORIDE, SODIUM LEVULINATE, STEARIC ACID, GLYCERYL CAPRYLATE, ALUMINIUM HYDROXIDE, ALUMINA, SODIUM ANISATE, TOCOPHEROL, XANTHAN GUM, LINALOOL, LIMONENE, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE. *Fra økologisk landbruk

    100% av de totale ingrediensene er av naturlig opprinnelse 30% av de totale ingrediensene er fra økologisk landbruk

 

Unknown

Lærling hos Balanzera

 

 Mitt navn er Mia og jeg jobber som lærling på Balanzera.

Jeg flyttet fra Kristiansand for og jobbe her i Oslo. Jeg begynte i jobben den 1. september i fjor. Før det har jeg gått på skole i Kristiansand, på Tangen Videregående.

Grunnen til at jeg valgte og flytte hit for å jobbe, er fordi jeg så flere muligheter her i Oslo enn i Kristiansand.
Jeg er veldig innteressert i sminke og styling, og her i Oslo ser jeg mange muligheter for å fordype meg i det.

Balanzera fokuserer på grønne produkter, og er sertifisert grønn salong. Hele salongen er bygd opp på grønne produkter, alt fra sjampoen du kjøper med deg hjem, til nøttene, frukten og teen/kaffen du får servert under oppholdet ditt her.

Før jeg begynte og jobbe her var jeg ganske opptatt av at inntaket mitt av frukt og grønnsaker skulle være økologisk, men det var ikke før jeg begynte her jeg fikk øynene opp for hvor viktig det er, ikke bare for meg, men for miljøet også.

Det og jobbe på en grønn salong er både lærerikt og gøy. Jeg trives veldig godt her på Balanzera og lærer nye ting hver dag. Jeg prøver også og gå på så mange kurs jeg har muligheten til, det er veldig gøy.
Har vært på to herredisiplin kurs på en salong som heter Continental. Der har jeg lært mye om herreklipp. Hvordan man klipper en herreklipp uten maskin, bare med saks, kam, og kniv. Det er også veldig gøy og kunne komme tilbake i salongen og fortelle de andre hva jeg har lært og vise de nye teknikkene.

Her i salongen er det Emilia som har  hovedansvaret for meg i forhold til opplæring og kunder. Hun hjelper meg hvis jeg trenger hjelp og veileder meg på ting jeg syntes er vanskelig og trenger og jobbe med.  Jeg er veldig glad for at det er hun som har ansvar for min opplæring, jeg lærer veldig mye av henne, og hun er svært dyktig i faget sitt.

Iår skal jeg jobbe mye med fargeteknikker, herreklipp og dameklipp. Jeg skal og ha noen halvårsprøver, som jeg trenger modeller til. Så hvis du har lyst og være modell er det bare og ta kontakt med salongen på mail eller via telefon.