Zenz Therapy

12083860_10153118583065544_355080166_n

ZenzTherapy serien er lett å bli glad i. Med sine lette og ikke tyngende shampoo og balsam, og med sine velduftende oljer.

ZenzTherapy ble til i 2005, og er resultatet av samarbeid mellom aromaterapeut duftdesigner Julia Kim, og eieren av den økologiske frisørkjeden Zenz, Anne-Sophie Villumsen.

Filosofien til Zenz Therapy er å skape vellvære og skjønnhet med skånsom omtanke for mennesker og natur, ved bruk av råvarer av høyeste kvalitet.
Tenkte vi skulle ta for oss litt om shampoo, conditioner og oljene fra ZenzTherapy i denne omgang.

Alle sjampoer og balsamer er laget med omtanke for hud, hår og hodebunn.  De har ulike effekter, men kan fint brukes om hverandre. Det er 6 forkjellige varianter: Patchouli, Chamomile, Sweetmint, Mandarin, Lavender og Jojoba.
Alle er veldig lette i konsistensen, tynger ikke og er lette å fordele i håret. Her er det mye å velge mellom og jeg tror man alltid kan finne en sjampo eller balsam fra dette merket som passer deg og din hårtype.

 

12083705_10153118582960544_1821522061_n

 

 

Patchouli Sjampo og Balsam

 – Til farget hår og splittede tupper
Patchouli er dypt avstressende, og den har en litt maskulin duft.
Den er veldig fin på slitt og kjemisk behandlet hår, og avstresser hodebunnen. Samtidig er den veldig effektiv mot hårtap da den stimulerer hårsekkene. Den er fantastisk hvis man er utsatt for flass og andre hodebunns plager og er ellers veldig fin på krøller, da den gir mye fukt.

 

 

Chamomile Sjampo og Balsam

– Til en sensetiv hodebunn 
Chamomile lindrer irritert og kløende hodebunn, psoriasis og andre eksemer, og gir veldig fin glans til lyst og grått hår.

Lavender Sjampo og Balsam
 – til normalt og tørt hår
Gir fukt og balanserer hodebunnen. Den renser skånsomt og er godt egnet til fargebehandlet hår.

Sweetmint Sjampo og Balsam
 – Til fet og tungt hår
Oppkvikkende og forfriskende. Den renser og stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen, og gir volum. Den er velegnet til de som bruker mye styling, eller tenåringer som har fet hodebunn.

Mandarin Sjampo og Balsam
 – Volum til tørt hår
Gir en naturlig følelse av volum, men passer også veldig fint på krøller. Den gir mye fukt til hår og hodebunn.

Jojoba Sjampo og Balsam
– Duftfri
Er veldig skånsom, uten lukt og parfyme. Passer veldig godt til allergikere, gravide og barn. Den har ett høyt innhold av vitamin E, som er en naturlig antioxidant. Og er tilsatt ekstra jojobaolje for ekstra fuktighet og pleie.

 

12084164_10153118583125544_353286807_n

 

ZenzTherapy Organic Treatment Olje
Disse aromaterapeutiske  oljene fra ZenzTherapy kan brukes på mange områder. Her i salongen brukes de blandt annet til oljehårkur, vanlig kremkur, fotbad, og i hår som er tørt og trenger litt ekstra fuktighet. Oljene kan også brukes på huden som en fuktighetsgiver, eller som barberolje.
Alle oljene har sine egne funksjoner på hud, hår og det mentale. Ofte så er det den oljen du syntes dufter best som er det du trenger.

I salongen utfører vi oljehårspa. Da får man lukte på alle oljene uten å vite hvilken du lukter på. Så velger du etter den som du syntes duftet best. Deretter utfører vi en massasje, enten i vasken eller ved stolen, -alt etter hva du som kunde ønsker og føler er mest behagelig. Etter en hærlig avslappende massasje, føres du videre til dampmaskinen vår. Denne gir både fuktighet og varme på en gang, for at håret skal åpne seg maksimalt og trekke godt til seg all pleien oljene gir. Her vil du også få servert økologisk frukt og snacks og en deilig kopp kaffe eller te. Du får også tilbud om fotbad mens kuren virker. Da benytter vi den samme oljen som vi har brukt i håret, for at du skal få effekt fra topp til tå.

OrangeLavender Olje
Duft: Blomster og frisk sitrus
Hår: Balanserer hodebunn, gir fukt og er god på ødelagte spisser. Passer til alle hårtyper
Hud: Gir fukt, virker oppstrammende og passer til alle hudtyper.
Mentalt: Balanserende, oppløftende og harmoniserende. Løfter humøret.

Chamomile Olje
Duft: Søte blomster og urter
Hår: Fantastisk til blondt, bleket og grått hår. Lindrer psoriasis, irritert hodebunn og kløe.
Hud: Beskytter og gjenoppbygger irritert og sensetiv hud.
Mentalt: Beskytter og lindrer ved sorg, stress og sensetivitet.

LemonSweetmint Olje
Duft: Søt mynte og skarp sitrus
Hår: Velegnet til fett hår og hodebunn, gir volum.
Hud: Rensende og avfettende, velegnet til uren hud. God til barbering, da den har en antibakteriell og forfriskende effekt.
Mentalt: Kjølende, hjelper til og bevare fokus og konsentrasjon

PatchouliCedarwood Olje
Duft: Dyp duft av urter og tre.
Hår: Styrker hodebunn, splittede tupper og porøst hår. Minsker flass og hårtap forårsaket av stress.
Hud: Avstresser og strammer opp huden.
Mentalt: Dypt avstressende, styrkende og sensuell.

Skrevet av: Mia Madelen Ødegård, Balanzera AS.

Leave a Reply